1. YAZILI – FOTOĞRAFLI HABERLER

Türkiye’nin en ileri yazılı haberciliğini, yurtiçindeki ve yurtdışındaki güçlü teşkilatı, dinamik yapısı ve tecrübesiyle İHA’da bulabilirsiniz. İHA, Yurt ve dünyadan politika, ekonomi, spor, asayiş ve özel haberleri kapsayan günlük ortalama 1.000 adet yazılı-fotoğraflı haber3.000 adet fotoğraf üretmekte ve abonesi olan ulusal, yerel ve bölgesel ölçekteki 2.000’in üzerinde yayın organının beğenisine sunmaktadır.

Türkiye’nin her bir il ve ilçesinden, dünyanın ise 55 ülkesinden görüntü, fotoğraf ve haber geçebilme yeteneğine sahip olan İHA, haber merkezine ulaşan haberleri tarafsız bir bakış açısı ile abonelerine internet üzerinden hızlı bir şekilde ulaştırmaktadır. Türkiye ve dünya çapındaki 145 görüntü geçiş noktasının yanı sıra çoğu Türkiye dışında 32 tane uplink istasyonu üzerinden görüntüleri tüm dünyaya anında geçebilmektedir.

SOF İHA’nın kendi teknik kadrosu tarafından geliştirilen haber otomasyon uygulaması sayesinde  internet erişiminin olduğu her yerden sisteme doğrudan haber girişi sağlanabilmektedir. Bu yenilik, İHA’nın muhabir ve redaktör ağını birkaç kat daha genişletmiş ve haberin daha hızlı bir şekilde abonelerine ulaştırılmasına katkı sağlamıştır.

Yazılımı yine İHA mühendisleri tarafından gerçekleştirilen yazılım sayesinde, görüntülerin dijital arşivde saklanmasını sağlayan sistem, dünyadaki örneklerinden çok önce kullanılmaya başlanmış; İHA’nın 16 yıllık arşivinde bulunan 850 binin üzerinde görüntü, 6 milyon yazılı haber ve 15 milyon fotoğraf anında ulaşılabilecek şekilde dijital olarak depolanmıştır.

Haber Fotoğrafları

Tamamen dijital makinelerle çekilen fotoğraflar metinleri ile birlikte abonelere internet üzerinden anında ulaştırılmaktadır. Ulusal ve uluslar arası gündemden günlük ortalama 3.500 adet haber abonelere servis edilmektedir.

Haber ve Fotoğraf Arşivleri

İha abonelerine servis edilen tüm haber ve fotoğraflar anında yazılı ve fotoğraflı haber olarak arşivlenir. Yazılımı İHA mühendisleri tarafından gerçekleştirilen yazılım sayesinde, haber ve fotoğrafların dijital arşivde saklanmasını sağlayan sistem, dünyadaki örneklerinden çok önce kullanılmaya başlanmıştır. İHA’nın 20 yıllık arşivinde bulunan 6 milyon yazılı habere indeksli bir şekilde ulaşabilirsiniz. Ayrıca 15 milyon fotoğrafa konu, tarih, haber adı ve olay yeri gibi kriterlere göre filtreleme yapabilir, binlerce haber arasından aradığınız fotoğraflara anda ulaşabilirsiniz. İha arşiv hizmetimiz ile internet üzerinden dünyanın her yerinden haber ve fotoğraf arşivine ulaşabilme ve hizmetlerinden faydalanabilme imkanına sahip olabilirsiniz.

YAZILI FOTOĞRAFLI TÜM HAM HABERLER

  • İHA’nın günde ürettiği ortalama 1.000 adet tüm yazılı fotoğraflı haberler.
  • Gündeme ve haberlere ilişkin günde yaklaşık 3.000 fotoğraf
  • Birçok açıdan çekilmiş, haberi en net şekilde anlatan fotoğraflar yüksek çözünürlüklüdür
  • Hiçbir kısıtlama olmadan her kategoriden İHA’nın ürettiği tüm haberler
  • Çok çeşitli ve özel haber içerikleri
  • Haberler anlıktır, hızlı ve tarafsızdır. Yorumsuzdur.
  • İHA’nın 24 yıllık Yazılı – Fotoğraflı Haberler Arşivi
  • Arama motoru ile kelime bazlı, farklı kriterlerden aramalarla en uygun haberi bulma
  • Web sitelerinde haberleri otomatik entegre edebilmek için XML,RSS yapısı

İletişim: Eyüp Şahin
Telefon : 0212 454 33 03 – 0212 454 29 45
E-Posta : abone@iha.com.tr

2. GÖRÜNTÜLÜ HABERLER

Görüntülü Haberler Servisi profesyonel muhabir ve kameramanlarıyla Türkiye ve dünya gündemi oluşturan her haberi büyük bir titizlikle takip eder, elde etmiş olduğu görüntülü haberleri anında abonelerine ulaştırır. İHA her gün yurt içi ve Yurt dışı bürolarından gelen günlük ortalama 300 görüntülü haberi abonelerine servis etmektedir.

Türkiye’de 25 bölge müdürlüğüne baglı büroları ve yurtdışındaki geniş muhabir agıyla İHA abonelerine ilk önce iletir. İHA, ulusal ve uluslararası abone ve müşterilere HD (High Definition) görüntü servisi gerçekleştirmektedir. Görüntülü haberler yazılımı İHA’ya ait olan program ile internet üzerinden abonelerine servis edilmektedir.

İHA başarılarıyla, kendine ait olan çizgisiyle, dünyanın en büyük ajansı olma yolundaki kararlılığıyla her geçen gün büyümüş ve habercilikte kalitenin, hızın, sınırsızlığın, tarafsızlığın sembolü haline gelmiştir.

Yurtiçi ve yurtdışındaki birçok önemli olay İHA imzasıyla TV’lerde yer almıştır.

Şu an kullanımda olan merkez stüdyo ile Anadolu’da faaliyet gösteren TV kanallarının İstanbul ve Ankara yayınlarını ve canlı bağlantılarını sağlamaktadır

İHA’nın yurt dışında 55 ülkede 100 den fazla muhabiri, Washington, Londra, Berlin, Moskova, Bankok, Kahire, Hartum, Kabil, Bağdat, Frankfurt, Sana, Atina, Ankara, İstanbul Taksim, İstanbul Karaköy ve İstanbul Merkez’deki 16 adet stüdyosu ve sabit uydu uplink sistemi ile Avrupa, Balkanlar, Orta Doğu ve Orta Asya Cumhuriyetleri’nde dolaşan 34 adet mobil canlı yayın aracı ve flyaway uplink kullanarak haber takibi yapmaktadır.

GÖRÜNTÜLÜ TÜM HAM HABERLER

  • İHA’nın günde ürettiği ortalama 300 adet tüm videolu haberler
  • Hiçbir kısıtlama olmadan İHA’nın ürettiği tüm videolu haberler
  • Tüm kategori ve tüm illerden videolar
  • Haberler anlıktır, hızlı, tarafsızdır ve yorumsuzdur.
  • Görüntüler preview veya orjinal HD formattadır.
  • Videolarda online olarak 15 günlük arşiv.
  • Arama motoru ile kelime bazlı aramalarla  en uygun haberi bulma.
  • Haberlere İnternet üzerinden hızlı ulaşım, kullanım kolaylığı.

İletişim: Eyüp Şahin
Telefon : 0212 454 33 03 – 0212 454 29 45
E-Posta : abone@iha.com.tr